Dakkapel plaatsen in Drenthe

Heb jij een huis met een schuin dak, en kom je ruimte tekort of wil je meer lichtinval creëren? Dan is een dakkapel plaatsen in Drenthe hiervoor een goede oplossing. Vooral wanneer je op zolder slaapt, kun je vast bevestigen dat het er snel benauwd aanvoelt. Een dakkapel zorgt voor frisse lucht in de gehele woning. Kozijn en Gevel hanteert een 100% tevredenheidsgarantie en kan jouw nieuwe dakkapel snel plaatsen.

Dakkapel plaatsen in Drenthe?

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Werken met finishing touch
 • Snelle levering
Offerte aanvragen


Helemaal klaar met jouw donkere, muffe slaap-of zolderkamer?

Ondanks dat jouw zolder of slaapkamer een flinke oppervlakte meet, is het gedeelte dat je daadwerkelijk kan gebruiken vaak een stuk kleiner. Dat is jammer, want zonder dat schuine dak kun je deze extra meters gebruiken. De dakkapellen die wij in Drenthe plaatsen laten je versteld staan van het extra wooncomfort, ruimte en licht. Een dakkapel in Drenthe zorgt ervoor dat de ruimte weer echt onderdeel uitmaakt van jouw huis.

Natuurlijk plaats je een dakkapel in Drenthe in eerste instantie voor jezelf, maar het feit dat het zorgt voor een waardevermeerdering van je huis is ook mooi meegenomen. Een dakkapel doet je huis groter lijken, geeft het dat beetje extra en kan van een gewoon huis een echte eyecatcher maken. Bij Kozijn en Gevel kunnen we jouw dakkapel snel plaatsen en vind je al het gemak onder één dak!

Een dakkapel plaatsen in Drenthe zorgt voor een waardeverhoging van jouw woning ✓ Kozijn en Gevel

De voordelen van een dakkapel

 • Een dakkapel plaatsen in Drenthe zorgt voor een groter gebruiksoppervlak
 • Een dakkapel zorgt voor veel meer lichtinval in huis
 • Een dakkapel geeft een vrij uitzicht
 • Dakkapellen verbeteren de isolatie van het dak

Soorten dakkapellen in Drenthe

Bij Kozijn en Gevel werken we met kunststof dakkapellen, wat betekent dat er veel mogelijk is op het gebied van uitstraling. Eén van de allereerste keuzes die je moet maken is de keuze tussen een prefab dakkapel of een traditioneel dakkapel:

Traditionele dakkapel laten plaatsen

Een traditioneel dakkapel is een dakkapel op maat. Dit betekent dat je veel keuzemogelijkheden hebt in bijvoorbeeld de vorm, het soort dak en het aantal kozijnen. Het voordeel hierbij is dat je zelf kiest hoe jouw dakkapel in Drenthe eruit komt te zien. De gehele constructie kan naadloos worden aangesloten aan de hand van jouw woning.

Een opbouw traditionele dakkapel wordt vaak ook 'dakopbouw' genoemd. Als je geen standaard dak of huis hebt, kan een traditionele dakkapel een uitkomst zijn. Dit betekent echter wel dat het plaatsen meer tijd in beslag neemt.

Prefab dakkapel laten plaatsen

Een prefab dakkapel is een dakkapel die in de fabriek al wordt gebouwd. Een kant en klaar dakkapel dus, enkel voor platte daken. Het grootste voordeel bij deze soorten dakkapellen in Drenthe is dat het plaatsen van een prefab dakkapel heel eenvoudig is en vaak al in één dag kan worden afgerond. Je hebt bij een prefab dakkapel minder keuzemogelijkheden, maar je kunt wel extra opties als bijvoorbeeld rolluiken toevoegen en de prijs ligt een stuk lager.

Jouw eigen model dakkapel laten plaatsen in Drenthe

Als je een dakkapel wilt laten plaatsen in Drenthe, heb je inspraak op elk mogelijk vlak:

 • Het dak:- Er zijn verschillende soorten daken. Kies je voor een prefab dakkapel, dan is het goed om te weten dat dit alleen mogelijk is bij een plat dak. Bij traditionele dakkapellen is het ook mogelijk om het op een schuin dak of puntdak te laten plaatsen.
 • Kleur en afwerking:- Qua stijl en kleur is er voor een dakkapel in Drenthe een hoop mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan wit of antraciet of een houtlook afwerkingen.
 • Kozijnen en beglazing:- De dakkapellen worden standaard geleverd met kunststof kozijnen en HR++ glas, maar je kunt ook kiezen voor ander soort glas.
 • Extra opties:- Bij Kozijn en Gevel kun je ook extra opties aan jouw dakkapel toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken of een hor.

Wat kost het plaatsen van een dakkapel in Drenthe?

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dakkapel? Kies je voor een dakkapel van Kozijn en Gevel, dan kies je voor een dakkapel inclusief plaatsing. De kosten zijn grotendeel afhankelijk van jouw wensen. Er zijn namelijk een flink aantal mogelijkheden en variaties. Je hebt invloed op gekozen materialen en afmetingen en dat draagt bij aan de uiteindelijke kosten. Een prefab dakkapel is de goedkoopste optie, ook omdat je dan de kosten voor een vergunning vermijdt.

Vergunning

Het is belangrijk om te weten dat er soms voor dakkapellen in Drenthe een vergunning nodig is. Dit hangt af van het soort dakkapel, de afmetingen en de locatie. Prefab dakkapellen worden in Drenthe vaak vergunningsvrij geplaatst, tenzij deze aan de zijkant of achterkant van het huis worden geplaatst. Voor een dakkapel op maat is eigenlijk altijd een vergunning nodig. De hoogte en de regels omtrent een vergunning hangen af van de gemeente waar je woont. Benieuwd of je een dakkapel vergunning nodig hebt? Kozijn en Gevel kan je hierin adviseren.

Tijd en geld besparen met kunststof dakkapel

Dat steeds meer mensen een kunststof dakkapel laten plaatsen in Drenthe, vinden we bij Kozijn en Gevel niet raar. Hout heeft veel onderhoud nodig om de levensduur te verlengen en kan door weersinvloeden sneller gaan rotten. Met kunststof daarentegen, hoef je nooit meer het dak op om jouw dakkapel te schilderen en kun je jarenlang genieten van een isolerend, geluiddempend en milieuvriendelijk product.

Daar komt nog bij dat kunststof in tegenstelling tot hout niet ‘werkt’ bij vocht of kou, waardoor het niet wordt aangetast door verschillende weersomstandigheden. Het voordeel hiervan is dat het kunststof nauwelijks onderhoud nodig heeft en door de jaren heen niet verkleurt.

Dakkapel laten plaatsen door een specialist in Drenthe

Kozijn en Gevel plaatst door heel Nederland zowel maatwerk- als prefab dakkapellen. Wij hebben veel ervaring met verschillende projecten voor zowel particulieren als bedrijven. Ook voor kunststof kozijnen, gevelbekleding, zonwering en raamdecoratie kun je bij ons terecht. Wil jij ook een dakkapel plaatsen in Hoogeveen, Drenthe door Kozijn en Gevel? Wij nemen je mee in het proces en zorgen ervoor dat jouw dakkapel in Drenthe tot in de puntjes wordt afgeleverd.

De voordelen voor jou:

 • Vrijblijvend advies; wij maken een offerte o.b.v. jouw wensen
 • Uitgebreid assortiment van de beste materialen
 • Elke stijl, maatvoering en uitvoering mogelijk
 • Vakkundige montage (bij jouw prefab dakkapel al in één dag)

Meer weten over een dakkapel in Drenthe?

Door het plaatsen van een dakkapel geniet je van de extra ruimte die in je slaapkamer of zolder wordt gecreëerd. Daarnaast komt er meer lucht en meer licht binnen dankzij het grote raamkozijn van de dakkapel. Ben je het schoonmaken van jouw houten dakkapel beu en kijk je nu al tegen de schilderkosten aan? Dan biedt een kunststof dakkapel in Drenthe een uitkomst. Of het nu gaat om een dakkapel plaatsen in Meppel of een dakkapel plaatsen in Overijssel, Kozijn en Gevel is je graag van dienst.

Kozijn en Gevel kan jou voorzien van deskundig advies en zorgt ervoor dat jij het maximale uit jouw dakkapel kunt halen. Wil je meer weten over dakkapellen in Drenthe of ben je benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.